torsdag 16 september 2010

Han fick vila i tisdags istället, för då regnade det på tvären. Passade på att ta lastbilen och åka och hämta en laddning hö och silage istället. Köper från en bonde här i närheten för en krona kilot, superfint oftast, bara en bal hittills har varit sämre kvalitet.

I måndags började jag ge riskli som tillskott, det uppskattades inte alls av någon anledning. Fattar inte riktigt varför, jag smakade på det, och det smakar som eftersmak av Kalaspuffar, fast utan sockret då. Inte gott, men inte äckligt, smakar liksom ingenting. Blandade det med betfor och sen ner i lucernet, då gick det med tvekan ner, men nu verkar han ha vant sig och äter allt.

Har fortfarande otroligt mycket äpplen överallt, de får något kilo morgon och kväll, och de verkar faktiskt ha tröttnat på dem. Shettisen tar en tugga och går sen, Maja tog en tugga som hon spottade ut (!). Eller så är de som jag och tycker inte om mjöliga äpplen...

Red ut igår, var så fantastiskt väder, klart, soligt och krispig luft. Red en lång skrittrunda, och avslutade med att trimma lite fram och tillbaka på en raksträcka på en grusväg. Började med övergångar skritt-trav, sen galopp från skritt och sen ner igen från galopp till skritt. Fick till några riktigt fina fattningar, han var fortfarande lika mjuk och fin som i måndags, är så himla härligt att rida då.

Hopplektion ikväll, för ny tränare, på nytt ställe, så får vi se om det är något som passar oss. Är glad över att få rida i ridhus ikväll iaf.

Inga kommentarer: