torsdag 20 september 2012

Har just kollat på den där dokumentären om Buck på SVT Play, vars länk cirkulerar på hästbloggarna. All in all är jag imponerad av honom, och han har ju rätt känsla och inställning. Utom med en sak, och det var den gula hingsten. Killen som går in till honom och blir biten, får ärligt talat skylla sig själv. Går man in till en dokumenterat aggressiv hingst utan något skydd som exempelvis ett spö, och retar upp honom med saker han inte upplevt tidigare, då är man dum i huvudet.

DESSUTOM, så kan jag faktiskt inte tycka, av de bilder vi får se, att hingsten ÄR särskilt aggressiv. Visst är den farlig, visst har den dålig koll, och visst är det något fel på den, men hopplös är den inte. På bilderna innan, när Buck får ägaren att gråta, när han puttar runt den i fållan, då står hingsten och slickar sig om munnen flera gånger för att visa underkastelse - varför inte jobba vidare från den sinnesstämningen och ge den rätt vid det tillfället?

Den verkar som sagt inte omöjlig, och med kastrering, och säker hantering så skulle den säkert bli helt okej. Snygg att se på är den också. Jag stängde av när killen blivit biten, så vet inte vad som hände efter det.

Inga kommentarer: